Bli en riktig drag queen

Druga, dragdrottning eller drag queen. Det är de vanligaste namnen på en man som klär sig som kvinna för att uppträda. Det är alltså inte samma sak som att vara transvestit utan handlar mer om själva uppträdandet än hur en man klär sig i vardagslag. Ofta är den som är drag queen en person som gillar att överdriva i klädseln. De kvinnliga attributen är inte sällan att man proppar dekorationerna fulla av glitter, diamanter och rysch-pysch medan en transvestit kan klä sig i helt vanliga kvinnokläder. En drag queen är det svårt att ta miste på.

Många gånger blir en drag queen mer accepterad än en transvestit. Varför är lite oklart men kanske handlar det mer om att många vet att det endast är under artisteriet som personen klär sig på sådant sätt. Vill du veta mer om HBTQ, drag queens och annat som berör ämnet kan du kika mer här i olika böcker.

Män eller kvinnor som dragar?

Den största delen som är drag queens är män, även om det också finns en del som är kvinnor som tycker det är fantastiskt kul. I Sverige ligger den totala siffran som kan räknas som drag queens 400 stycken. Siffran ökar hela tiden eftersom det blir mer och mer accepterat men också ges fler möjligheter. Nattklubbar och andra klubbar har drag queens som artister som skapar olika shower.

Om du vill bli drag queen är det något du bör brinna för. Det kräver mycket image och mycket kreativitet och fantasi gällande outfits, smycken och stil.

Lägga av som drag queen

Att arbeta som drag queen är kul men det kostar en del. Många som ägnar sig åt det här lägger ner tiotusentals kronor på sina outfits och sina accessoarer. Det har till och med hänt att folk fått ekonomiska problem efter en tid på grund av att de spenderat för mycket på kläder, smink och smycken. Då kan det vara värt att sälja av sina kläder, skor och smycken till bra pris på olika sajter.

Om du vill sälja dina diamanter som du använt under dina föreställningar kan du få in en rejäl hacka. Att sälja diamanter och guld kan vara en bra idé om du behöver pengar inför ett bostadsköp eller en lång resa.

Att sluta som drag queen kan vara tufft känslomässigt. Ofta får man väldigt många vänner som ägnar sig åt samma sak, man tävlar eller reser runt och får nya livserfarenheter. Det är kul helt enkelt, menar många som provat. Att vara drag queen kan innebära ett heltidsjobb men för många handlar det mestadels om ett extraknäck eller något man har som en hobby. Man ger sig själv ett namn som man sedan blir förknippad med och det blir en del av ens identitet, vilket gör det knepigt att helt plötsligt sluta.