Skjutningen i Orlando

Den 12 juni går Omar Mateen in på nattklubben Pulse och lämnar 49 döda i masskjutningen som skakade om hela världen. Det hela utspelade sig i Orlando, Florida och det skulle inte dröja länge innan den tragiska nyheten hade spridit sig till internationella tidningar och lamslagit LBGTQ-samhället. Vad var anledningen bakom det fruktansvärda dådet och vem var Omar Mateen? Det ställdes många frågor men tyvärr kunde man bara spekulera i motivet bakom då Omar Mateen själv avled av skador som han ådrog sig när en polisstyrka gick in i lokalen.

Förövaren Omar Mateen

An image depicting a young adult student aiming a handgun at the camera and standing in front of a concrete wall, dark dramatic lighting spotlighting the weapon. His face is obscured by a hooded sweatshirt. Representing gun violence and school shootings or universities, etc. Vertical image.

Har du hört talas om Pulse tidigare? Den välfyllda klubben är en populär plats för homosexuella och det är många som tror att det är anledningen till att Omar Mateen begav sig dit och öppnade eld. Vittnen som ofta besöker Pulse hävdar att de sett Omar där ett flertal gånger och att han betett sig anstötligt och blivit utkastad på grund av berusning. Även Omars fader säger att hans son hyste stort agg mot homosexuella och att Omar vid minst ett tillfälle blivit väldigt arg när han sett två män kyssas öppet. Precis innan han begav sig till nattklubben så ringde Omar Mateen till 9-1-1 och hävdade att han var del av den Islamiska Staten (ISIS). CIA har inte lyckats hitta några kopplingar mellan honom och organisationen. Arbetsmarknaden ser ljus ut för många unga men för många människor tog livet en tvärvändning strax innan stängning i nattklubben Pulse. Är du ute efter kompetent personal? ta hjälp av ett rekryteringsföretag Stockholm.

USA och masskjutningar

Dådet i Orlando är den blodigaste masskjutningen i USA men är fortfarande en av många dåd som sker varje år. Bara under de senaste åren har det genomfört ett stort antal uppmärksammade skjutningar i bland annat skolor. Sandy Hook Elementary School i 2012 lämnade 28 döda, inklusive förövaren Adam Lanza. Han var endast 20 år när han genomförde det hemska dådet. Ett annat uppmärksammat fall är Columbine High School-massakern, en av de första skolskjutningarna som fick internationell uppmärksamhet och som blev startskottet för ett många skolskjutningar i samma stil. De två förövarna, Eric Harris och Dylan Klebold, sägs ha varit utstötta ungdomar som ville hämnas på människor som mobbat dem. Skolskjutningen ägde rum 1999 och startade en enorm diskussion kring vapenlagar och mobbning, något som fortsätter än idag. 15 stycken, inklusive Eric och Dylan, satte livet till den 20 april. Man får bara hoppas att USA någon gång drar lärdom av dessa tragiska dåd.