LGBT och nätdejting?

Med den nya tekniken har allt mer flyttat ut på nätet. Poker, bankärenden och sporttittande – listan kan göras lång men även processen att träffa sin partner kan få plats där. Det har blivit populärt att försöka hitta den rätta online. Först började det med onlinedejtingsidor som Spraydate. Idag finns det ett enormt utbud av sätt att använda nätet på för att hitta en partner.

 

För många är det en jämlikhetsfråga att det ska gå att använda dessa verktyg även för dem som letar efter någon av samma kön. Lyckligtvis fungerar det i regel smidigt att hitta någon även för bi-, homo- och transsexuella. På de flesta av dessa sidor anger du vissa uppgifter om dig själv. Sedan får du välja vad du själv är ute efter. Förhoppningsvis kommer du då att hitta någon du tycka verkar intressant.

 

Hur ska du då lyckas med din onlinedejting? Precis som i vanliga livet är det viktigt hur du presenterar dig själv. Därför kan det vara bra med några tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig på vägen mot att hitta en partner. Det finns också guider online som hjälper dig hitta rätt dejtingsidor för just dig.LGBT och nätdejting 1

 

Tänk på att vara dig själv. Dels kommer du faktiskt ha större chans att hitta någon. För det andra är jobbigt att behöva hålla upp en mask. Om du är dig själv behöver du helt enkelt inte tänka på det.  Se till att ge tillräckligt med information. Självklart ska du inte överdriva och skriva ut hela din livshistoria. Då är det bättre att det finns kvar lite nyfikenhet. Det är dock viktigt att du berättar tillräckligt om dig själv för att de andra som är på nätverket och letar ska ha något att gå på. Då kommer det dessutom vara enklare för dem att se om ni har några gemensamma intressen. Sedan är det också lättare att börja prata om något.

 

När du väljer bilder kan det vara smart att visa upp flera sidor av dig själv. Vad tycker du om att göra? Visa dina intressen med bilder så är det större chans att andra uppfattar dig som intressant och ger dig en chans.